Voor de opleiding Outdoor Education die ik momenteel volg in Brussel wordt er verwacht dat ik een ervaringsleerprogramma ontwikkel voor jongeren. Wij, Jorg Vegter (mede student) en ik hebben ervoor gekozen om in Nederland een meerdaagse tocht uit te zetten waar wij het programma zullen vormgeven en de procesbegeleiding zullen uitvoeren.

Dit keer dan ook geen hike, buitenslapen of survival, maar zeilen op de Waddenzee met een Tjalk… Het moet voor de jongeren vooral een inspirerende en avontuurlijke zeiltocht worden op de Waddenzee, waarbij we jongeren willen laten ervaren dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze zelf soms denken. Onze expeditie biedt jongeren de mogelijkheid om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen.

Jongeren die mee gaan zijn tussen de 18 en 26 jaar oud en wonen bij Flinq-jeugd of stichting Elker, beiden uit Groningen. Tijdens dit programma krijgen jongeren de kans om te werken aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en de mogelijkheid om grenzen te verleggen en te bewaken. Het ontdekken waar persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden liggen en te oefenen met sociale vaardigheden.

Maandag 27 maart 2017 Maandag 20 maart 2017 was het zover.

Op de locatie Helper Westsingel van Flinq kwam de groep bijeen. Na een kennismakingsronde, waarbij er onder andere is gevraagd waarom iemand graag mee wil op deze ervaringsleertocht en het kenbaar maken wat de persoonlijke doelen zijn hebben we samen gegeten.

Dit keer stamppot boerenkool met worst. Dit viel bij de jongeren en trainers in goede aarde. Er was ruimte om met elkaar te spreken. En zo kon er op een informele manier een en ander aan informatie uitgewisseld worden. Na de boerenkool met worst hebben de trainers de informatie met de jongeren doorgenomen. Aansluitend heeft de groep een samenwerkingsdocument gemaakt; “geen regels maar afspraken”… Geen alcohol en drugs, mobiele telefoons, die gaan uit tijdens het programma, om foto’s te maken zal er toestemming gevraagd moeten worden aan de jongeren. Tenslotte hebben we plezier maken aan ons lijstje toegevoegd!

Vrijdag 14 april zullen de jongeren vertrekken naar Harlingen en aan boord gaan!

 

Contact gegevens

GSM
06 293 880 67
Kantoor
Stationsweg 26, 9921 PV Stedum
Stuur ons een email
Info@leefoutdoor.com
Advies nodig?
Vul het antwoordformulier in of bel ons!